6 ting du bør ha på bloggen din

Det er noen ting en blogg bør ha, i tillegg til gode innlegg så klart. Her er 6 smarte elementer:

Sosiale medieknapper

Gjør det lett for folk å følge deg/dele innholdet ditt ved å ha knapper for de sosiale mediene du ønsker at folk skal dele ditt innhold i. Plasser disse på fremtredende steder. Mange har deleknappene i nærheten av tittelen på innlegget, og så igjen på slutten. Knappene behøver ikke å være store, de kan faktisk være ganske små, men de er lettere å se om de er grupperte og gjenkjennelige.

E-postabonnement påmelding

Det burde være lett for besøkende å kunne melde seg på nyhetsbrev/bloggabonnement. Å nå ut med direkte e-post er det mest effektive verktøyet for en blogger/bedrift kan benytte. Det er flere måter å gjøre denne muligheten tilgjengelig, enten gjennom CMS eller ved hjelp av en tredjepartsleverandør.

Tiltrekkende design

Mye av de vi ser er subjektivt så klart, men det er noen universale ting vi liker/ikke liker når det kommer til nettsider. Mørk bakgrunn med hvit eller farget tekst er vanskelig for de fleste å lese (et unntak vil være dem som er fargeblinde og faktisk leser gul tekst på sort bakgrunn best; tenk universell utforming). For mye animasjon, blinkende grafikk eller auto-play videoer er veldig distraherende. Rotete design (for mange farger, mønstre osv.) er heller ingen vinner, naturlig nok.

Velg behagelige farger og strømlinjeformet design med leserens opplevelse i fokus.

Deg!

Folk vil vite hvem du er. Ha ekte, representative bilder av deg/andre bidragsytere på bloggen. En foretningslogo, et uklart bilde eller en karikatur er mindre personlig.

Bra saker

Her er det ikke ’en størrelse passer alle’-prinsipp. Det som er viktig er å legge ut godt innhold. Hva som kvalifiseres som godt innhold vil variere på bloggens formål. Gi folk det du sier at du skal og vær konsekvent. En matblogger bør kanskje ikke skrive lange tekster om samfunn dersom besøkende er vant til korte tekster, fine bilder og en oppskrift. Er du

Sørg for at det du poster er av god kvalitet og er tro mot din blogg sin nisje, det er tross alt derfor folk følger din blogg.

Les også: Bedre innhold med innholdskalender

Enkelt kommentarfelt

Bloggere ønsker og liker engasjement på sine poster. Det er selvsagt fare for kommentarer fra nettroll og mange velger å ha et innloggingssystem, noe som er helt greit for dem med personlige blogger. Men for en bedriftsblogg bør kommentarfeltet bør være lett å bruke og ikke kreve kompliserte steg; gjør det lettvint ellers dropper folk å kommentere.