Bruk Google for å finne ut hva du skal skrive om

I dette innlegget skal vi forsøke og gi deg noen gode råd til hvordan du kan bruke Google for å finne inspirasjon til blogginnlegg, artikler og andre tekster.

Abonner på Google-treff

Skriver du om et spesielt tema kan du gå inn på Google Alerts og abonnere på nye treff på temaet du ønsker. Du kan selv definere hvor ofte, om du vil ha alle resultater eller bare de beste. Dette fungerer også utmerket om du ønsker å følge med på hva ekskjæresten foretar seg.

Kanskje det har dukket opp noe nytt og spennende innen ditt fagfelt? En lovendring eller det er planlagt et arrangement? Få inspirasjon gjennom å se hva andre publiserer om det du er interessert i.

Bruk søkeanalyse fra Search Console

Google Search Console er et nyttig verktøy som blant annet gir deg oversikt over hva folk søker etter for å finne deg. Under søketrafikk-fanen finner du søkeanalyse. Her ser du hvilke ord folk har plottet inn i Google for så å ende opp hos deg. Her kan du få en grei indikasjon på hva folk er ute etter, og du får kanskje noen gode ideer på hva du bør bygge videre på og bli mer synlig på?

Ta temperaturen på det siste døgnet!

Du har helt sikkert sett “relaterte søk” når du scroller deg til bunnen i Googles første side for søkeresultat? Dette er hva andre lurer på og har søkt på, relatert til ditt emne, de siste 24 timene. Relatert søk oppdateres en gang i døgnet, og gir deg muligheten til å ta pulsen på hva folk lurer på akkurat nå. Plott inn et par av dine temaer eller virksomhetsområder og bla deg til bunn, kanskje det ligger noen temaer her du ikke har tenkt på?