Engasjer med video på Facebook

Har du et ønske om å få flere henvendelser fra dine potensielle kunder?

Med Facebook videoannonsering kan du dele gode historier til riktig målgruppe og til riktig tid. Videoannonser har en visuell påvirkningskraft og er et supert verktøy for å engasjere dine potensielle kunder.

Her er fem tips å ta med seg i planleggingen:

Målrette annonsen til de som sannsynligvis klikker på den

Det første du bør tenke på er hvem du ønsker å nå – vær så spesifikk som mulig. Det er ikke nødvendigvis lønnsomt å treffe en bred målgruppe, da du kan ende opp med å kaste bort penger på et publikum som ikke er interessert i det du annonserer for. Facebook er bestevenn med dine potensielle kunder, og sitter med en enorm kunnskap om hvem vi er. Dette gir deg et unikt verktøy til å målrette annonsen til nøyaktig de du tror kommer til å klikke på den. Viktige variabler kan være; alder, kjønn, sivilstatus, sted og interesser.

Vi har også mer avanserte muligheter, som for eksempel speilpublikum. Det vil si at du kan laste opp en kundeliste, og så rettes annonsen mot et publikum som likner på disse. Med et slikt publikum kan du nå ut til nye potensielle kunder. Du kan også komme med oppfølgingsfilm til de som allerede har sett din første video, slik at de går fra å være oppmerksomme til å ta en nærmere vurdering.

Del historier, fremfor fakta

Det blir stadig større konkurranse om å havne i nyhetsfeeden, og for å komme gjennom støyen må du være kreativ. Facebook har nylig lansert Autoplay som betyr at en video (annonse) starter automatisk når noen skroller over den. De tre første sekundene av filmen er derfor avgjørende for å fange publikums oppmerksomhet. Videoer som oppfattes autentisk har en tendens til å appellere mer. Prioriter derfor å dele historier fremfor å selge et produkt eller en tjeneste. Den beste måten å engasjere potensielle kunder på er å fortelle historier som skaper emosjonelle reaksjoner. Det spiller ingen rolle om du provoserer eller gleder. Du skaper et engasjement!

Filmen til SOSbarnebyer Norge er et prakteksempel på vellykket historiefortelling:

Inkluder mulighet for handling; call-to-action

Dette er et must for enhver videoannonse som har som mål å skaffe nye kunder. Gi publikum en grunn for å klikke seg videre fra videoen til nettstedet ditt. Videoer har vanligvis en større sannsynlighet for å skaffe nye kunder dersom du inkluderer call-to-action. Du kan banne på at man ikke kommer til å lete lenge etter det du annonserer for, hvis det er uklart hvordan man skal finne det. Gjør det derfor enkelt for publikum og fortell hva de skal gjøre i slutten av videoen. Dette kan for eksempel være ”kjøp her” eller ”se mer”. Viktigst av alt, sørg for at videoannonsen lenker til siden relatert til handlingen du ønsker fra annonsen.

Lyd vs. lydløst

Som nevnt ovenfor viser Facebook videoer automatisk når du skroller over den, men den vises uten lyd frem til noen bevisst trykker på den. Dette er viktig å notere seg. For å utnytte det visuelle bør du sørge for å få frem budskapet uten lyd. Selv om lyd kan forsterke opplevelsen (som i videoen over), bør den ikke være nødvendig for at publikum skal se hva som skjer på skjermen.

Få ut fingeren og bare gjør det

Det virker som om mange synes det er vanskelig å komme i gang, og unnskyldningene er mange; mangel på filmutstyr, redd for kamera, vet ikke hva man ønsker å si, det tar for mye tid eller det er for mye å sette seg inn i. Det er forståelig, men den gode nyheten er at det handler om innholdet. Det kan være nok å lage en kort film med et mobilkamera, så lenge det du deler oppfattes som interessant for målgruppen. Publikum skroller nedover nyhetsfeeden hver dag og ser etter naturlige eller morsomme videoer som andre har delt – ikke en perfekt reklamefilm. Legg frykten på hylla og sett i gang.

Bruker du Facebook videoannonsering? Hva er din erfaring? Del gjerne dine synspunkter i kommentarfeltet under.