Laptop med google søk på skjermen

Google krever at du har SSL på nettsiden din

Har du fortsatt ikke SSL på nettsiden din? Det kommer Google til å straffe deg for.

Google liker å ha deg som bruker av sin nettleser, søkemotor, e-postklient, kartfunksjon og så videre. Derfor betyr brukeropplevelse alt for Google, og derfor også sikkerhet.

Hva er SSL?

SSL står for Secure Sockets Layer og krypterer dataene som sendes mellom dine besøkende og hjemmesiden din, slik at uvedkommende ikke får tak i de. Dataene vi snakker om kan for eksempel være informasjon som besøkende legger igjen i et kontaktskjema, et søk i søkefelt, eller innlogging. Og har du ikke SSL på hjemmesiden din kan informasjonen fra besøkende havne i gale hender.

 

Hvordan blir du straffet av Google?

Google vil merke hjemmesiden din som usikker og i verste fall nekte besøkende adgang til siden, for brukernes eget beste. Google merker siden din som sikker, eller usikker, i sikkerhetsstatusen til venstre for nettadressen. Her er symbolene og hva de betyr:

Grønn hengelås: Sikkert – Du har SSL og alt er i sin skjønneste orden

I: Informasjon eller ikke sikkert – Når dette symbolet vises ber Google besøkende om å ikke legge igjen sensitiv informasjon som f.eks passord eller kredittkort

Rød varseltrekant: Ikke sikkert eller farlig – Her er det noe alvorlig galt og Google anbefaler besøkende å ikke gå inn på nettsiden

 

Hvordan vet jeg at jeg har SSL på nettsiden?

Dersom nettadressen din starter med https:// har du SSL på hjemmesiden din, og har gjort det sikkert for dine besøkende å oppholde seg, og å legge igjen informasjon der. Starter nettadressen din med http:// har du ikke SSL og er nødt til å gjøre noe med tilkoblingssikkerheten på siden din.

 

For å vise kundene dine, og Google, at du tar sikkerhet på alvor anbefaler vi deg å skaffe deg SSL snarest.

 

Vi kan hjelpe deg med SSL!

La oss kontakte deg for en uforpliktende prat.