Ulike skrifttyper på et ark

Hvordan identifisere fonter

Har du sett en skrifttype på en nettside og hatt lyst til å bruke den selv, men du vet ikke hva den heter? Her er et genialt verktøy som gir deg svaret.

Vi har vel alle gjort det. Surfet på nettet og kommet over skrifttyper så fine at vi gjerne skulle brukt dem selv, eller kanskje til og med glemt hva navnene på våre egne fonter er og ikke orket å finne tilbake til det dokumentet vi tror vi har skrevet det ned. Nå skal du få slippe å lure mer, for løsningen på problemet vårt finnes nemlig i en plugin.

Det finnes flere verktøy som kan hjelpe deg å finne frem til riktig skrifttype, for eksempel MyFonts, men for oss som ikke har tid eller tålmodighet til å lagre et bilde og laste det opp til en annen nettside for å få et svar, finnes det en enda lettere løsning. Det er Chrome pluginen WhatFont.

WhatFont

WhatFont er en genial skrifttypefinner som du kan installere i Chrome-nettleseren din. Når den er installert er det bare å klikke på ikonet til pluginen for å aktivere den, og flytte pekeren rundt på siden og over fonten du ønsker å identifisere.

For å skru av funksjonen klikker du bare på ikonet igjen. Verktøyet klarer å identifisere tekst over bilder også, men forståelig nok ikke tekst i bilder.

Trykk her for å installere pluginen. Du må selvsagt ha Chrome for å ta dette verktøyet i bruk.

Trenger du ny eller tydeligere identitet?

Med slagkraftig grafisk profil og en entydig logo, har du et konkurransefortrinn i kontakt med potensielle og eksisterende kunder.