Mann som skriver på PC

Slik får du billigere og bedre markedsføring

Såkalt innholdsmarkedsføring eller Content marketing koster 62 prosent mindre enn tradisjonell markedsføring og generer tre ganger så mange nye kunder, ifølge demandmetric.com.

Dette argumentet burde holde til å få deg til å lese videre, men det er flere positive sider med denne formen for markedsføring.

Dette er innholdsmarkedsføring

Til tross for at begrepet innholdsmarkedsføring bli stadig oftere brukt, er det nok fortsatt et ukjent begrep for de aller fleste. Mannen bak begrepet innholdsmarkedsføring, Joe Puluzzi, definerer det på følgende måte:

| ”Innholdsmarkedsføring er en markedsføringsteknikk hvor man skaper og distribuerer relevant og verdifullt innhold for å tiltrekke seg, erverve og engasjere en klart definert målgruppe – hvor målet er lønnsom kundeadferd.”

Effektivitet og synlighet

Eksempler på innholdsmarkedsføring er blogginnlegg, manualer, video og illustrasjoner . Det er en effektiv måte å nå din målgruppe på og det bidrar også til å gjøre din bedrift mer synlig på nett. Det gjør det enklere for potensielle kunder å komme inn på nettopp din nettside. Dette vil igjen føre kunden et steg nærmere et kjøp.

Topp, tenker du kanskje. Ja, det er alle tiders, men det er noen viktige kriterier som må oppfylles:

  • Innholdet må være noe som kunden har interesse av og som de faktisk har lyst å lese.
  • Det du skriver må være bra og riktig
  • Bruk innholdet i flere kanaler som nyhetsbrev, blogg, Facebook og andre sosiale medier.
  • Du må vite hvem målgruppen din er og spisse budskapet mot dem.

5 grunner til at du skal satse på innholdsmarkedsføring

  1. Du får verdifullt innhold som du kan bruke på flere flater
  2. Du bedrer forholdet til kunden
  3. Du bli mer synlig på Google
  4. 90 prosent av kjøpeprosessene starter på nett
  5. Du kan styrke merkevaren til din bedrift

Vis hva du kan

Innholdsmarkedsføring krever mer av en bedrift enn tradisjonell markedsføring som kampanjer og tilbud. Men det er samtidig en god mulighet til å få vist frem kompetansen du og dine ansatte sitter på. Lykkes du med det, vil du få kunder som stoler på deg, liker deg og som vil komme tilbake til deg.

Denne formen for markedsføring har kommet for å bli. Mulighetene er store, og Nina Furu i Webgruppen oppsummerer det kort og enkelt i et blogginnlegg:

| ”Innholdsmarkedsføring gjør at du får flere kunder uten å betale for det, og det gjør at kundene liker deg bedre. ”