Søkerobotene gjør deg en tjeneste

Har du opplevd å ha investert masse tid og krefter i et blogginnlegg, for så å få 11 treff? Før du går inn i en eksistensiell spørrerunde med deg selv, bør du sjekke at du har fulgt noen grunnleggende prinsipper for SEO. Jeg kan også trøste deg med at det finnes en effektiv snarvei som forteller Google: ‘Hei! Jeg har oppdatert nettstedet mitt!’.

Søkerobot aka Crawling spiders

Du har kanskje hørt om “crawlere”, “spiders” eller “bot” og “intelligent agent” – det er altså en søkerobot som “crawler”, (eller ‘gjennomgår’ på godt norsk) nettsteder. Disse robotenes oppgave er å finne og følge stort sett alle lenker inne på en nettside, og samtidig analysere og tolke innholdet. Robotene brukes av blant annet søkemotorer, men også til å finnenettsider som selger et bestemt produkt. Noen ganger er det et program som ønsker å se om bloggen din har nytt innhold. Andre ganger er det en tjeneste du har leid for å sørge for at serveren er oppe, og at nedlastingshastigheten er normal.

‘Det er viktig å huske at en robotens språk er HTML. Bilder, flash-filer, Java, og annet ikke-tekstlig innhold er alle i utgangspunktet usynlig for en søkerobot’.

Med andre ord, ønsker du at Google skal vite om innholdet på nettsiden din, må innholdet tekstes og indekseres!

Snarvei med Google Search Console

Å sende nettstedet gjennom Googles vanlige innsendingsskjemaet kan ta flere uker. Den raskeste måten å få spidere til å crawle nettstedet ditt på, er om du benytter deg av Google Search Console. Dette er en programvare som brukes til å hurtigere indeksere metadata, prisreguleringer, nye nettsteder eller kampanjesider.

Hva betyr det å indeksere?

Kort fortalt, indeksering i SEO-verden er det samme som at en søkemotor oppsummerer innholdet, for så å legge det i et system som gjør det søkbart for brukere av søkemotoren.

Du kan tenke at jo bedre du er på å gjøre nettsiden din forståelig og søkbar, jo mer sannsynlig er det at nettstedet får en gunstig rangering på søkeordene som er viktige for din virksomhet.

Kontakt oss gjerne om du ønsker mer informasjon om hvordan din nettside kan dominere søkeresultatsiden.